Filmtrailercompany
TrailersAboutContact
ontwikkeling
en productie
van teasers en
trailers voor
filmproducties

Snuf de Hond en de jacht op de Vliegende Volckert

Steven de Jong (2008)

De serie 'Snuf de Hond' is gebaseerd op boeken van schrijver Piet Prins: 'Snuf de hond in oorlogstijd' en 'Snuf de hond en de jacht po de Vliegende Volckert'. Een serie voor het hele gezin: nostalgisch voor ouders en spannend voor kinderen.

 

SNUF de hond in oorlogstijd speelt zich af in Friesland, 1945.

Tom woont bij zijn oom (Steven de Jong) en tante (Sanneke Bos) aan de rand van het dorp op de boerderij "Vredehoeve". Hij kan maar moeilijk aarden op het platteland, en zit vol woede omdat zijn ouders bij de Duitse bombardementen van Rotterdam zijn omgekomen. Hij wil maar één ding; vechten en wraak nemen. Om een maatje te hebben heeft Tom een hond gekregen. Een prachtige lieve herdershond. Hij noemt hem Snuf. Mirjam, zijn Joodse vriendinnetje, die op dezelfde boerderij ondergedoken zit, probeert Tom te ontdooien. Samen met Snuf beleven ze de spannendste avonturen en helpen ze de Canadezen om hun dorp te bevrijden.

SNUF en de jacht op de Vliegende Volckert is een mysterieus verhaal. Het is hartje zomer én vlak na de tweede wereldoorlog, als de jachtopziener van het dorp wordt neergeschoten. De dader verdwijnt als een spook in het moeras. Al gauw doet het gerucht de ronde dat de geest van Vliegende Volckert is teruggekeerd. Het is een oude legende over een moordenaar die door de moerassen kon zweven. Als Tom (Tom van Kalthout) met Mirjam (Vivian van Huiden) en Snuf op onderzoek uit gaat, blijkt dat de moordenaar het niet op hen heeft gemunt, maar op andere mensen uit het dorp. Gelukkig krijgen ze hulp van een oude bekende uit de oorlog. Wie is Vliegende Volckert? Is de legende tot leven gekomen of is er iets anders aan de hand?

Regie: Steven de Jong

Scenario: Jean Ummels i.s.m. Lars Boom en Steven de Jong

Genre: Avontuurlijke serie op de EO


Officiële website
terug naar overzicht